Geek Girl Mini Höstlovshack på Skuru skola

2016-12-05
Marie Gustafsson Friberger
skuru-parla

Pärlplatta efter ASCII-tabell

Den 2 november arrangerade Richard den andra Geek Girl Mini-träffen i Skuru skolas aula. Femton tjejer i åldern 9 till 14 från olika delar av Nacka, Värmdö och Stockholm deltog. Lärare Cissela Lenkert (Skuru) och fritidspedagog Stina Hedlund (Björknäs) var mentorer. Utöver detta hjälpte en elev från programmeringsprofilen till när någon behövde hjälp. Hon visade även upp sitt spel som hon hade gjort i Scratch. Deltagarna fick testa att spela och använda sig Makey Makey-spelkontrollen.

skuru-makey skuru-makeypiano

Träffen började med att skapa musik med ett bananpiano. Detta gjordes med hjälp av Scratch och Makey Makey (se Geek Girl Minis aktivitetsguide om Makey makey). Eftersom Halloween var nära gjorde tjejerna LED-fladdermöss och LED-pumpor som de fick ta med sig hem. De fick även göra sitt namn med pärlor enligt ASCII-tabellen (se Geek Girl Minis aktivitetsguide kring ASCII).

Nästa Geek Girl Mini sker den 5 januari, kl. 09.00-12.00 i Skuru skolas aula. Till anmälan. Välkomna!

Detta inlägg är en återpublicering av en del av nyheten Geek Girl Mini Höstlovshack 2016 på Nacka kommuns sida. Den andra delen av den artikeln, En dag som Geek Girl Mini-mentor, har publicerats som ett separat inlägg.

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.