Geek Girl Mini på GOTO 10

2017-08-09
Karin Nygårds

Goto 10 är en mötesplats som drivs av Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Geek Girl Mini har blivit inbjudna att hålla i fem tillfällen för att introducera unga tjejer till programmering. Den första träffen hölls i juni 2017. Biljetterna tog slut i ett nafs och alla dök upp den där soliga lördagsförmiddagen i början på sommarlovet. Läs mer om den träffen här.


Foto: Hedvig von Mentzer

Övriga träffar under hösten är uppdelade efter ålder, för att kunna variera innehållet mer. Tanken är fortfarande att det är för de absoluta nybörjarna, så inga förkunskaper alls behövs för att vara med.

Med tanke på hur fort biljetterna tar slut, verkar det som att behovet av liknande träffar är stort. Vi vill uppmuntra andra att våga prova att hålla i en träff. Det behöver verkligen inte vara avancerat och inte heller något återkommande om det känns svårt att hinna med. Särskilt mycket vill vi uppmuntra er som bor på andra ställen än i storstadsregionerna. Den statistik som finns angående flickors syn på IT och programmering, vittnar om att det är fler tjejer i storstäderna, som är positivt inställda till IT-branschen. Låt oss hjälpas åt att ändra på det.


Foto: Anna-Karin Rosvall

Tags: Scratch, Stockholm,

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.