Geek Girl Mini Malmö våren 2016

2016-10-03
Marie Gustafsson Friberger

Vad gjorde Geek Girl Mini Malmö våren 2016? Byggde med Quirkbots, skapade superlösenord, och programmerade en hel del i Scratch. Träffarna är öppna för tjejer 9-16 år. De är mycket populära och platserna tar slut på någon dag

Vill du veta mer om vad Geek Girl Mini Malmö gör? De finns på Facebook, Twitter och Instagram.

Scratchprogrammering

Terminens första träff, den 7 februari, var fokus på Scratch, eftersom det är en återkommande favorit hos deltagarna. De som var nybörjare fick en introduktion av en av mentorerna, de som kommit igång tidigare programmerade egna projekt. Scratch-korten var mycket uppskattade. Ca 25 Geek Girl Minis deltog.

Quirkbots

Den 9 april (samtidig som Teklafestivalen i Stockholm) byggde Geek Girl Mini Malmö med Strawbees och Quirkbots. De ca 20 deltagarna jobbade i par och byggde robotar med Quirkbots, som sedan racade mot varandra (alla som sett Quirkbots tävla vet att det finns ett klart humorvärde). Tjejerna provade även Quirkbots programmeringsmiljö.

Superlösenord och Scratchprogrammering

Den 15 maj fick vi besök av Emma Lilliestam som berättade för tjejerna om IT-säkerhet och hur man kan skapa ett säkert lösenord med DICE-metoden. Tjejerna provade på att skapa lösenord med hjälp av tärningar och utskrivna listor. De programmerade också egna projekt i Scratch. Ca 30 Geek Girl Minis deltog.

Sommarprogrammering hos UsTwo

Tre kvällar i slutet av juni var ca 10 Geek Girl Minis hos UsTwo och byggde på projekt i Scratch. Vi hade även Scratch-tipsrunda och avslutade med att tjejerna visade upp vad de hade byggt.

Mentorer

De som varit med som mentorer under våren är Bodil Johansson, Cecilia Leijon, Elisabet Nilsson, Emma Lilliestam, Katalin Szasz, Marie Gustafsson Friberger och Viktoria Blomberg Book.

Bodil Johansson, Emy Spjuth, Marie Gustafsson Friberger, Cecilia Leijon och Katalin Szasz (och en Geek Girl Mini längst till vänster)

Bodil Johansson, Emy Spjuth, Marie Gustafsson Friberger, Cecilia Leijon och Katalin Szasz (och en Geek Girl Mini längst till vänster)

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.