Geek Girl Mini Linköping 28 maj

2016-06-01
Marie Gustafsson Friberger

Kollage med bilder från Geek Girl Mini Linköping: tjejer som programmerar på code.org, en code bug, hjärta med "love programmering", loggan och tjejer som proggrammerar Lego Mindstorms.

”Jag tycker att det har varit JÄTTEKUL! Den lilla roboten var svår, det var en rolig utmaning. Att ha ”fruktpiano” var också kul. Det har varit riktigt roligt att få pyssla och programmera. Om ni gör Geek Girl Mini här igen kommer jag om jag kan!!”

Så säger en av deltagarna på träffen i Linköping den 28 maj och resten av deltagarna var samstämmiga vid slutet av träffen.

Exempel på utvärderingssvar på Geek Girl Mini Linköping: "Det har varit roligt. Frukt-pianot var roligast tycker jag. Det var roligt att hitta nya kompisar. Roboten var roligt. Vill gärna vara med i höst!

Under en förmiddag samlades 20 tjejer i åldrarna 8-12 från ett tiotal olika skolor på Geek Girl Mini-träff på Berzeliusskolan i Linköping. Arrangörerna, Ulrika Johansson, Ulrika Johansson (namne!) och Martina Lundström, är tre lärare med intresse för att använda teknik på ett lekfullt sätt. De hade läst om #GeekGirlMini på sociala medier och blev sugna på att arrangera i Linköping.

Deltagarna bjöds på fika och lördagsgodis och fick möjlighet att testa LegoMindstorm, code.org, MakeyMakey, CodeBug och Scratch. Filmen nedan visar vad några gjorde med MakeyMakey.

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.